Over

The House of Qigong

Chi Neng Qigong is voor iedereen. Wij willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven de eenvoud en effectiviteit te ervaren via de online trainingen en lessen. Wees welkom!

Ons Team

Inspirerende docenten

Patricia van Walstijn

Patricia heeft na haar opleiding bij Dr. Pang Ming in China, Chi Neng Qigong in 1998 naar Europa gebracht. Zij is oprichter van het Chi Neng Instituut voor de opleiding tot instructeur en the House of Qigong voor online trainingen. Patricia inspireert en ze neemt je met humor en authenticiteit mee in de beleving van de oefeningen en theorie. 
Teacher Li Hongshi

Teacher Li is hoofdtrainer geweest in het Chinese medicijnloze ziekenhuis in China. Hij heeft daar fulltime lesgegeven van 1989 tot 2000 en alle leraren opgeleid. Hij is vooral een man met authenticiteit, humor en liefde voor de mens. Teacher Li geeft handvatten en inzichten vanuit een onverwachte en unieke hoek. De essentie van zijn lessen is LOVE.
Arianne de Zwart

Arianne geeft les aan het Chi Neng Instituut en is eigenaar van haar bedrijf Chi Neng Healing. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Level 3 oefeningen waarover ze een studieboek heeft geschreven, Chi Neng bij ziekte en het lesgeven aan ouderen. Zij geeft de dag 'Qigong met ouderen'. Arianne verlangzaamt de oefening en brengt je in de stilte.  
Harry Meesters

Harry is docent Chi Neng Qigong Level 1 en 2 bij het Chi Neng Instituut. Hij geeft wekelijks les in Oosterbeek en op zondagochtend een ‘pop up’-uurtje Chi Neng Qigong, buiten in het park.
Harry staat bekend om zijn enorme geduld, zijn zorgvuldigheid en oog voor het aanleren van de kleinste details van de oefeningen. 
Anouk Steggerda

Anouk is docent Level 1, 2 en 3. In haar eigen trainingscentrum, ‘Zest your life‘ in Amstelveen geeft ze naast Chi Neng Qigong ook yogalessen. Met drie pubers en haar eigen onderneming is zij hét voorbeeld voor mensen met een druk bestaan. Anouk is enthousiast en ze neemt je altijd via de training mee in de zachtheid en de stilte. 
Frank Lageweg

Frank heeft Chi Neng Qigong geleerd in China en Nederland en is al sinds 2004 docent bij het Chi Neng Instituut. Hij is haptotherapeut, NEI-coach en gecertificeerd hartcoherentiecoach- en trainer aan het Heartmath Instituut. Frank is authentiek, integer en een zeer geliefd docent. Hij geeft eenvoudige tools voor de integratie in het dagelijks leven. 
ONS TEAM

Gastdocenten

Mireille de Haas

Mireille is Chi Neng Qigong instructeur, yoga-, meditatie-  en ademtrainer. Zij geeft online persoonlijke coaching en ze is de docent die je begeleidt bij de Beter Slapen Cursus.
Ingrid van Steenwijk

Ingrid van Steenwijk is Chi Neng Qigong instructeur, gespecialiseerd in de 'Acht Cultiverende Oefeningen', waarover zij ook een boekje voor het Chi Neng Instituut heeft geschreven.  
Jeroen Kamil

Jeroen is osteopaat, golfer en Chi Neng Qigong instructeur. Hij geeft de les 'Anatomie, qi en emoties' voor het Chi Neng Instituut en hij heeft zich gespecialiseerd in de 3-Centres Merge.

Testimonials

Wat onze studenten zeggen     

Fijn dat dit een partner is van het Chi Neng Instituut. Daar heb ik mijn opleiding gedaan en uit deze video's haal ik inspiratie voor mijn lessen.

Myrthe van der Meij

The House of Qigong is het beste online platform wat ik heb gevonden. Wat een aanbod! Ik ben blij met de vele video's en lessen. 

Jan Beemster

Hier ben ik superblij mee. Het lijkt wel Netflix! Ik log in en kies mijn training. Ook mijn partner sluit nu af en toe aan. Ideaal.

Angéla Kramers

video's

Met duidelijke instructies om gelijk te beginnen.

voor iedereen

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

medestudenten

Voel de verbinding, je traint nooit alleen.
ACHTER DE SCHERMEN

Jouw support team

Jamie Toshack

Jamie heeft de online Qigong beleving van het Chi Neng Instituut in de 'coronatijd' opgezet. Hij zet de video's online en hij verzorgt de digitale ondersteuning van de Memberships. Als je er zelf niet uitkomt staat hij klaar om je te helpen. 
Patricia van Walstijn

Patricia is behalve docent en oprichter van het Chi Neng Instituut en The House of Qigong ook degene die je persoonlijk advies zal geven over je training als je een Membership hebt. In 1998 heeft zij Chi Neng Qigong vanuit China naar Europa gebracht. 

Erwin van Houwelingen

Erwin beantwoordt de email en de telefoon op dinsdag en donderdag in de ochtend en hij is ook onze administratieve man. Hij is daarnaast ook Chi Neng Qigong instructeur en de spin in het web van the House of Qigong én van het Chi Neng Instituut.

Wil je op de hoogte blijven?

Dan krijg je af en toe een update

Thank you!
Gemaakt met